Karo Pharma tukee Operation Smilea

Vuonna 2018 Karo Pharma lahjoitti 2,5 miljoonaa Ruotsin kruunua (n. 235 000 euroa) Operation Smile ‑avustusorganisaatiolle ja jatkaa sen tukemista samalla summalla myös vuosina 2019 ja 2020.

Operation Smile on lääketieteellinen avustusorganisaatio, joka tekee veloituksetta leikkauksia lapsille ja nuorille, joilla on vaikeita kasvojen epämuodostumia, varsinkin huuli-, leuka- ja suulakihalkioita. Operation Smilen perustivat vuonna 1982 amerikkalainen plastiikkakirurgi Bill Magee ja sairaanhoitaja ja sosiaalityöntekijä Kathy Magee.

Operation Smile Sverige ‑keräyssäätiö perustettiin vuonna 2010 tukemaan kansainvälistä toimintaa rahoittamalla ja rekrytoimalla pohjoismaista vapaaehtoisia, jotka jokainen osaltaan parantavat lasten elämää ympäri maailman. Nyt pohjoismaissa on 225 vapaaehtoista, joiden joukossa on plastiikkakirurgeja, lastenlääkäreitä, nukutuslääkäreitä, sairaanhoitajia, hammaslääkäreitä ja logopedeja. Vapaaehtoiset työskentelevät täysin korvauksetta ja matkustavat auttamaan vapaa-aikanaan ja lomillaan.

Operation Smilella on runsaasti lääketieteellistä toimintaa joka vuosi. Kentällä vapaaehtoiset kohtaavat pitkiä jonoja toiveikkaita perheitä: vanhempia mukanaan lapsia, joilla oli syntyessään huuli-, leuka- ja suulakihalkio, joita suku ja naapurit usein siksi hylkivät ja jotka joutuvat elämään piilossa eivätkä voi käydä koulua, koska heitä kiusataan niin pahasti. Lue lisää osoitteesta www.operationsmile.se

Tietoa huuli-, leuka- ja suulakihalkiosta

  • Joka kolmas minuutti syntyy lapsi, jolla on huuli-, leuka- tai suulakihalkio. Heitä on suunnilleen yksi 500–700 syntynyttä lasta kohti.
  • Nämä lapset elävät usein hyvin vaikeissa olosuhteissa, joutuvat kiusatuiksi ja eristetyiksi.
  • Huulihalkioleikkaus kestää yleensä alle tunnin eikä ehkä maksa kuin 2 400 kruunua (225 euroa).